Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, felicită Arhiva Naţională de Filme (ANF) cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la înfiinţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul său, ministrul aminteşte de succesul înregistrat în ultimii ani de cinematografia românească şi atrage atenţia că ANF este responsabilă cu păstrarea tradiţiei şi transmiterea ei generaţiilor următoare.

”Arhiva Naţională de Filme este o instituţie culturală deosebit de importantă, având în vedere rolul său în ceea ce priveşte protejarea, conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cinematografic naţional. În ultimii ani, cinematografia românească a devenit tot mai cunoscută lumii întregi, prin numeroasele premii câştigate la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale, precum cele de la Cannes, Berlin şi cel mai recent, Shanghai. Dar cinematografia românească are o tradiţie, iar păstrarea acestei tradiţii şi transmiterea ei generaţiilor următoare cade în sarcina Arhivei Naţionale de Filme”, a transmis Romaşcanu.

Ministrul îi asigură pe cei care şi-au dedicat viaţa profesională protejării şi conservării patrimoniului cinematografic românesc de sprijinul său.

Printr-un Ordin al ministrului Învăţământului şi Culturii din 4 iulie 1957 a fost înfiinţată Arhiva Naţională de Filme Cinematografice. În administrarea ANF se află săli de cinema, depozite de film şi de alte bunuri imobile şi laboratorul de restaurare a peliculei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.