Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis, de Ziua Naţională a Lecturii, că „o societate solidă este caracterizată şi prin faptul că tinerii şi copiii au deprinderea lecturii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O societate solidă este caracterizată şi prin faptul că tinerii şi copiii au deprinderea lecturii, o componentă esenţială a procesului de educare şi învăţare. Însă extrem de important este să nu uităm că deschidem cartea pentru a învăţa şi că o închidem pentru a pune în practică bogăţiile pe care ni le-a transmis. Fiecare are propriile preferinţe, dar cred că cea mai frumoasă dintre lecturi rămâne cea care îşi lasă amprenta în evoluţia noastră”, a scris Romaşcanu.

Începând din anul 2022, la data de 15 februarie, este marcată Ziua Naţională a Lecturii. Cu acest prilej, se pot organiza diferite activităţi cu caracter social, cultural şi educaţional care să pună în lumină importanţa cărţilor şi a cititului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.