Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, de transmis miercuri, când este marcată Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, că omenirea trebuie să îşi amintească ororile din lagărele naziste pentru a nu repeta greşelile trecutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre ziua de 27 ianuarie, în care sunt comemorate victimele Holocaustului, ministrul a spus că „ne determină să fim mai conştienţi de ororile unui regim, atunci când democraţia nu mai are niciun cuvânt de spus”.

„La 27 ianuarie 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat. Omenirea trebuie să-şi amintească despre acest eveniment pentru a nu repeta greşelile trecutului, pentru a nu mai supune niciun om la suferinţe şi experimente inumane. Este o grea şi tristă moştenire universală, dar pe care trebuie să o cunoaştem şi să păstrăm un moment de reculegere în numele victimelor acestui lagăr”, a fost publicat pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat: „Suceava, judeţul pe care îl reprezint în Parlamentul României, are o îndelungată istorie de bună convieţuire cu minoritatea evreiască, atât de afectată de nemiloasa «roată» a celui de Al Doilea Război Mondial. De altfel, pe dealul Horodişte, din localitatea Siret se află cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa de Est, inclus din anul 2015 pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava. Astfel de locuri ar trebui să reprezinte spaţii de reflecţie şi să fie vizitate şi de tinerele generaţii pentru a nu uita trecutul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.