Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a deschis luni conferinţa „Consolidarea cooperării europene prin intermediul coproducţiilor”, la care participă profesionişti din industrie din ţară şi străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul de la Athénée Palace Hilton Bucureşti este organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale – Unitatea de Management a Proiectului cu sprijinul Comisiei Europene, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul UE şi se adresează profesioniştilor din industria cinematografică internaţională.

„Cinematografia românească este un domeniu care poziţionează România pe locurile fruntaşe în Europa şi în lume şi care, prin potenţialul uman şi artistic de care dispune, merită să se menţină şi să se dezvolte, să se consolideze şi să promoveze România şi valorile europene în context internaţional. Trebuie să fim conştienţi de acest potenţial, să îl susţinem prin mecanisme specifice şi printr-o finanţare adecvată, cu atât mai mult cu cât noul val apărut la mijlocul anilor 2000 a dovedit, prin rezultate concrete şi recunoaştere internaţională constantă, faptul că succesul cinematografiei româneşti nu reprezintă o situaţie conjuncturală, o simplă întâmplare fericită, ci o dovadă a talentului real al profesioniştilor români din domeniul cinematografiei”, a declarat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Valer-Daniel Breaz a mai spus că Uniunea Europeană, prin programul de finanţare dedicat industriei cinematografice europene Europa Creativă, a susţinut cinematografia românească, succesul acesteia reprezentând, în acelaşi timp, succesul cinematografiei europene şi al Programului Europa Creativă MEDIA.

„Îmi doresc foarte mult ca această întâlnire să fie un bun prilej pentru demararea unor viitoare proiecte internaţionale în acest peisaj cinematografic al coproducţiilor, stimulând creşterea competitivităţii sectorului audiovizual european”, a adăugat, în încheiere, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Conferinţa „Consolidarea cooperării europene prin intermediul coproducţiilor” îşi propune să prezinte elementele fundamentale care au contribuit la crearea actualului peisaj cinematografic al coproducţiilor şi să exploreze noi modalităţi de colaborare în vederea creşterii competitivităţii sectorului audiovizual european şi valorificării producţiilor europene de calitate.

La evenimentul care se adefăşoară luni şi marţi participă, între alţii, Cristian Mungiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, dar şi producători din ţară şi străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.