Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a cerut adoptarea unei reglementări prin care posturile radio şi TV de pe teritoriul României să difuzeze producţii muzicale, cinematografice, spectacole de teatru şi dans românesti în proporţie de minim 50%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt deschis propunerilor care îmi vin din partea artiştilor şi lucrătorilor din domeniul cultural şi le analizez atât în contextul măsurilor luate la nivel de Guvern, cât şi din punct de vedere a ceea ce poate face Ministerul Culturii punctual”, a scris ministrul, marţi, pe Facebook.

Artiştii care nu îşi mai pot susţine traiul zilnic din spectacole sau concerte, în această perioadă, pentru că li s-au restrâns unele drepturi, ar putea fi susţinuţi de posturile de radio şi TV, a adăugat el.

„Am solicitat astăzi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, secretarului de Stat Raed Arafat şi preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Maria Monica Gubernat, să adopte o reglementare prin care posturile radio şi TV de pe teritoriul României să difuzeze producţii muzicale, cinematografice, spectacole de teatru şi dans românesti, în proporţie de minim 50%. Ca urmare, artiştii vor continua să aibă venituri din drepturile de autor aferente unor astfel de difuzări”.

Prin această iniţiativă, a mai notat el, „vom contribui la protejarea sectorului cultural-creativ românesc şi la asigurarea continuităţii activităţii pe timpul stării de urgenţă”.

În finalul mesajului, ministrul a îndemnat românii să fie solidari: „Toţi trebuie să ne solidarizăm şi să trecem cu bine această perioadă. Românii au arătat până acum că sunt uniţi la greu şi am speranţa că acest demers va fi bine primit. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”.

Un număr de 65 de artişti şi compozitori reprezentaţi de companiile Global Records, HaHaHa Production şi Quantum Music au solicitat Ministerului Culturii, printr-o scrisoare trimisă luni, să intervină asupra impactului pe care măsurile luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19 le vor avea asupra industriei muzicale din România şi, cu precădere, asupra artiştilor interpreţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.