Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a acordat, marţi, la Opera Naţională Bucureşti, diplome de onoare elevilor Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, precum şi profesorilor acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soprana Mihaela Marcu, artistul plastic Macovei Dumitru, prim-balerina Ileana Iliescu, baritonul George Petean, artistul plastic Dumitru Macovei, dar şi unele instituţii culturale au primit din partea ministrului Lucian Romaşcanu distincţiile şi ordinele naţionale semnate de preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Singurele distincţii oficiale dedicate sectorului cultural erau cele pe care le oferea Preşedinţia României. Şi am simţit că este momentul să avem şi noi, la Ministerul Culturii, un set de distincţii pe care le-am şi înfiinţat, prin ordin al ministrului. Astfel, avem o diplomă de onoare şi o distincţie de excelenţă. Astăzi le-am lansat şi sunt foarte bucuros că am făcut-o pentru nişte copii extrem de talentaţi. Ei sunt viitorul, ei sunt cei care vor fi, la un moment dat, titularii acestei scene superbe. Iar faptul că o mămică ne-a adus la cunoştinţă performanţa superbă pe care au avut-o la Youth America Grand Prix (Europe), m-a făcut să mă gândesc că cea mai potrivită lansare a diplomelor trebuie să fie cu ei, oferindu-le aceste simboluri ale recunoştinţei noastre pentru întregul lor efort, o încurajare pentru ceea ce, cu certitudine, îşi doresc să facă mai departe. Noi, la Ministerul Culturii, la Opera Naţională, vă garantăm că suntem principalii dumneavoastră susţinători şi ori de câte ori veţi avea nevoie veţi găsi uşile deschise", a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.