Ministerul Sănătăţii al Hamas din Fâşia Gaza a declarat duminică că un atac aerian israelian a ucis doi jurnalişti palestinieni, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moustafa Thuraya, un videograf independent care lucra pentru AFP, şi Hamza Waël Dahdouh, un jurnalist care lucra pentru canalul Al-Jazeera, au fost ucişi în timp ce se aflau într-o maşină, au declarat ministerul şi echipele de salvare.

Waël al-Dahdouh, tatăl lui Hamza al-Dahdouh, era şeful biroului Al-Jazeera din Fâşia Gaza. El a fost rănit recent într-un atac israelian.

Waël al-Dahdouh îşi pierduse deja soţia şi cei doi copii într-un alt atac israelian în primele săptămâni ale războiului.

Moustafa Thuraya lucra pentru AFP din 2019.

Până la 31 decembrie, cel puţin 77 de jurnalişti şi lucrători din domeniul mass-media au fost ucişi de la începutul războiului israeliano-palestinian al Hamas în Fâşia Gaza, la 7 octombrie, potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor.

Dintre aceşti jurnalişti, 70 erau palestinieni, patru israelieni şi trei libanezi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.