Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat luni că va lansa în consultare publică proiectul de lege privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România trebuie să transpună în legislaţia naţională directiva 789/2019 şi directiva 790/2019 prin modificarea Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a avut, luni, o întâlnire la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor cu Răzvan Pop, director general, şi cu Mario De Mezzo, directorul general adjunct.

"Am discutat solicitările transmise de către sectorul cultural-creativ şi de către utilizatorii drepturilor de autor, primite în cadrul grupului de lucru iniţiat în decembrie 2020. Urmează ca Ministerul Culturii să pună în consultare publică, în scurt timp, proiectul de lege”, a declarat ministrul Culturii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.