Românii sunt invitaţi de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) să voteze identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri de la 1918, din 13 variante propuse de trei agenţii din România, care s-au înscris pro bono la concurs. Publicul poate vota online începând de miercuri, de la ora 08.00, până duminică, ora 23.59.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul îşi poate exprima votul prin accesarea paginii https://centenar.cultura.ro/logo. Rezultatul va conta în proporţie de 25% la decizia finală, iar identitatea vizuală câştigătoare va fi cea care va întruni cel mai mare punctaj în urma celor două etape ale concursului, informează MCIN.

În prima etapă a concursului, marţi, agenţiile au prezentat unui juriu format din experţi din cadrul instituţiilor implicate în proiect, iar acestea au fost punctate în baza unei grile de evaluare.

”Dorim sa mulţumim şi pe această cale atât agenţiilor implicate, cât şi membrilor juriului, care au decis să se implice fără nicio compensaţie financiară în acest proiect extrem de important în perspectiva celebrării Centenarului. Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi al Războiului pentru Întregirea Neamului este o sărbătoare a tuturor românilor, motiv pentru care fiecare trebuie să aibă posibilitatea de a se implica în alegerea identităţii vizuale care va reprezenta acest important eveniment din istoria noastră naţională şi care va fi folosită pe toate materialele dedicate acestuia”, au transmis reprezentanţii MCIN.

Concursul este organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, împreună cu Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România şi cu sprijinul International Advertising Association, al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii şi al UNARTE. Cele trei agenţii din România care s-au înscris pro bono la concurs sunt Pastel, FCB Bucharest şi BrandNew.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.