Ministerul Culturii a anunţat reluarea concursului pentru conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), după ce l-a anulat pe cel câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, în luna mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La jumătatea lunii mai, Ministerul Culturii (MC) a decis anularea concursului pentru conducerea MNŢR, câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, întrucat arhitectul Şerban Strudza, membru al comisiei, nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege, s-a arătat într-un răspuns al ministerului pentru agenţia de presă News.ro.

Mai precis, lui Şerban Sturdza i s-a imputat faptul că nu are expertiză în domeniul de activitate al instituţiei muzeale în cauză.

MC a precizat, într-un comunicat de presă, că nu a evaluat negativ capacitatea şi calitatea profesională a arhitectului Şerban Sturdza, cel a cărui expertiză în instituţiile muzeale de tipul Muzeului Naţional al Ţăranului Român a fost contestată în cadrul concursului anulat pentru şefia MNŢR.

Pe 17 mai, Virgil Niţulescu, fost director al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, pe baza contestaţiei căruia a fost anulat concursul pentru conducerea muzeului, câştigat de Vintilă Mihăilescu, a declarat pentru agenţia de presă News.ro că a primit un nou mandat de interimar, de 60 de zile.

Ministerul Culturii a anunţat, luni seară, pe site-ul instituţiei, că, până la data de 5 iulie, pot fi depuse proiectele de management şi dosarele de concurs, urmând ca prima etapă a concursului - analiza proiectelor - să se desfăşoare între 11 şi 18 iulie, iar cea de-a doua - interviul - să aibă loc între 19 şi 21 iulie.

Candidaţii trebuie să aibă studii de specialitate în domeniile Istorie, Studiul patrimoniului (Heritage Studies), Arte vizuale, Studii culturale, Sociologie sau Psihologie şi o experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul managementului. De asemenea, ei nu trebuie să deţină funcţii de manager la o altă instituţie publică de cultură din România şi să nu fi suferit suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.