Două clădiri importante de patrimoniu naţional din Tulcea şi Constanţa, reprezentând edificii de cult mahomedan, vor fi restaurate, a anunţat, luni, Ministerul Culturii după întâlnirea dintre Füsun Aramaz, ambasadorul Turciei în România, şi Bogdan Gheorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă bucur să anunţ că pentru a marca aniversarea a 10 ani de parteneriat strategic între cele două ţări prietene, Ambasada Turciei, cu susţinerea Ministerului Culturii, va organiza un concert de muzică clasică şi o expoziţie de pictură care să evidenţieze orientalismul din Şcoala Românească de la Balcic. Astfel, patrimoniul cultural, dar şi expresiile artistice contemporane sunt valorificate pe teritoriul ţării noastre”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

"Dialogul cultural între cele două state a reprezentat o constantă în viaţa socială a România şi a Turciei. Prin intermediul relaţiilor diplomatice, două clădiri importante de patrimoniu naţional din Tulcea şi Constanţa, reprezentând edificii de cult mahomedan, vor fi restaurate. Administrarea proiectului pentru restaurarea celor două moschei va fi gestionat de către Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA)", se arată în comunicat. 

De asemenea, tema schimbului de experienţă între experţii în restaurarea covoarelor, care a fost sistat din cauza pandemiei, a fost discutată, luni, de ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu şi Füsun Aramaz, ambasadorul Turciei în România. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.