Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi-a exprimat regretul pentru „trecerea în nefiinţă a celui care a fost o personalitate marcantă a culturii române, un regizor de talie internaţională, director al Teatrului Bulandra, Alexandru Darie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru ”Ducu” Darie a murit pe 18 septembrie, la vârsta de 60 de ani.

Într-un mesaj publicat joi pe Facebook, reprezentanţii instituţiei au spus: „Amintirea lui va rămâne vie în sufletul iubitorilor de cultură, iar ropotele de aplauze care vor răsuna în sălile de teatru atunci când cade cortina şi luminile se sting, dupa ce piesele sale vor fi expuse în faţa publicului, vor sta, pentru totdeauna, mărturie a creaţiei sale de geniu. Maestre, îţi mulţumim pentru moştenirea inestimabilă pe care ne-ai lăsat-o!”.

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie va fi depus vineri, de la ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, unde va rămâne până duminică, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu.

Alexandru Darie şi-a dedicat viaţa teatrului. A fost asistentul lui Dinu Cernescu şi a învăţat meserie de la David Esrig, Gheorghe Harag şi Lucian Giurchescu. Invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, a fost recompensat pentru merite artistice deosebite cu însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, cu Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.