Ministerul Culturii a suplimentat până la 2 milioane de euro bugetul pentru proiectele bilaterale dedicate programului "Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023", granturile oferite 100%, data limită de depunere a proiectelor fiind 20 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timişoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021, cu conceptul de proiect „Shine your light - Light up your city!". 

Depunerea documentelor se va face exclusiv online pe platforma https://t2023.eeagrants.ro/.

Vor fi finanţate evenimente, seminarii, campanii, festivaluri, expoziţii, târguri care să transfere cunoştinţe, bune practici în strânsă legătură cu Timişoara 2023 Capitală Europeană a Culturii şi derulate în parteneriat cu entităţi similare din statele donatoare - Norvegia, Islanda, Liechtenstein.

În cadrul acestui apel, poate aplica orice entitate publică sau privată, inclusiv ONG-uri, cu personalitate juridică din România şi statele donatoare.

Aplicanţii pot solicita clarificări la următoarea adresă: eeagrants.bilateral@mfe.gov.ro.

„Capitala Europeană a Culturii" este o iniţiativă a Uniunii Europene care urmăreşte să evidenţieze bogăţia şi diversitatea culturilor din Europa, să celebreze trăsăturile culturale pe care europenii le împărtăşesc, să crească sentimentul de apartenenţă al cetăţenilor europeni la o zonă culturală comună şi să favorizeze contribuţia culturii la dezvoltarea oraşelor.

Granturile SEE şi Norvegiene reprezintă contribuţia Regatului Norvegiei, Islandei şi Principatului Liechtenstein la reducerea disparităţilor sociale şi economice din Spaţiul Economic European şi la întărirea relaţiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din sudul şi centrul Europei https://www.eeagrants.ro/ - https://www.facebook.com/Granturisee/

Fondul pentru Relaţii Bilaterale din cadrul Granturilor SEE şi Norvegiene este constituit pentru a sprijini iniţiative între entităţi din România şi entităţi din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, cu obiectivul specific de consolidare a relaţiilor bilaterale, respectiv, de a contribui la dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea cunoaşterii şi înţelegerii reciproce. Fondul este gestionat de Punctul Naţional de Contact pentru Granturile SEE şi Norvegiene din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.