Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care a petrecut 12 zile pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în decembrie, va scoate la vânzare un celebru tablou de Jean-Michel Basquiat pentru 70 de milioane de dolari, sperând să beneficieze astfel de 13 milioane de dolari. El a cumpărat lucrarea în 2016 pentru 57,3 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinând de asemenea opere de Pablo Picasso, Roy Lichtenstein, Andy Warhol şi Jeff Koons, fondatorul Zozotown a spus că este „un colecţionar obişnuit” de artă contemporană. 

Într-un comunicat publicat luni la New York, casa de licitaţii Phillips a anunţat că o operă de artă „Untitled” de Jean-Michel Basquiat datând din 1982 va fi vândută pe 18 mai pentru un preţ estimat la aproximativ 70 de milioane de dolari. 

În 2017, el a bătut un record cumpărând o altă operă de Basquiat pentru 110,5 milioane de dolari. 

În vârstă de 46 de ani, Yusaku Maezawa este fondatorul Zozotown, cea mai mare platformă de vânzări de haine şi accesorii online din Japonia. 

Citat în comunicat de Phillips, miliardarul a explicat că cei şase ani cât a deţinut tabloul pe care vrea să-l vândă au fost „o mare plăcere”, dar arta trebuie „să fie împărtăşită pentru a face parte din viaţa oricui”. Înainte de punerea în vânzare, tabloul lui Basquiat va fi expus la Londra, Los Angeles şi Taipei, precizează comunicatul. 

Yusaku Maezawa a ţinut prima pagină a ziarelor în decembrie, atunci când a devenit primul turist japonez care a călătorit pe ISS cu agenţia spaţială rusă. Odiseea sa a costat în jur de 10 miliarde de yeni (87 de milioane de dolari). 

Yusaku Maezawa prevede o călătorie în jurul Lunii organizată de compania SpaceX a lui Elon Musk. Maezawa spune că este un colecţionar de artă care funcţionează după „instinct”. „Cumpăr pur şi simplu ceea ce mi se pare frumos. Asta e tot”, mărturisea el pentru AFP în 2017. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.