Mii de spectatori - sibieni, dar şi turişti - urmăresc zilnic reprezentaţiile stradale din cadrul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), luni fiind programate spectacolele unor companii din Polonia, Belgia şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolele de stradă din cadrul FITS sunt cele mai urmărite, fiind şi cele mai aşteptate momente de către publicul larg. Deja în primele zile de festival mii de spectatori - sibieni sau turişti - au ieşit pe străzile oraşului sa vadă companiile de dans, muzică, circ sau acrobaţii.

Luni, de la 18.30, pe pietonalul Nicolae Bălcescu este programat spectacolul "Sârba ca în...Belgia".

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Îmbinând emoţia transmisă de Klezmer şi de melodiile balcanice cu forţa rock-ului şi a metal-ului, KermesZ à l’Est este o fanfară originală care ne conduce într-o Europă de Est sălbatică, cu un repertoriu care trece de la muzică rock la piese de o vivacitate contagioasă. Cu jachetele lor de piele tipice şi cu legendarul lor stil petrecăreţ, această formaţie explozivă şi acustică, formată din opt muzicieni din Belgia, va transforma toţi membrii publicului într-un creuzet de dansatori în continuă mişcare", scriu organizatorii în programul oficial al evenimentului.

Fanfara este înfiinţată de mai mult de zece ani şi a avut peste 700 de spectacole în întreaga Europă.

Tot de la 18.30, în Piaţa Mică va avea loc spectacolul "Tambur-major era… o domnişoară!", al unei companii din Polonia.

"Fanfara Youth Marine, din oraşul Kedzierzyn-Kozle (Polonia) a fost înfiinţată în 1974. A devenit cunoscută foarte rapid şi admirată de locuitorii oraşului şi de localnicii din oraşele vecine. Membrii fanfarei au fost întotdeauna cursanţi ai şcolii, iar cursurile reprezintă locul lor de muncă. (...) În timpul anului, fanfara are aproximativ 80-100 de reprezentaţii în toată ţara, precum şi în străinătate, şi participă la multe evenimente sportive şi culturale. În ultimii 35 de ani, Youth Marine Brass Orchestra a participat la multe festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale, călătorind prin toată Europa", se arată în programul FITS.

De la 19.30, pe pietonalul Nicolae Bălcescu va avea loc spectacolul "Suflet de statuie", "un spectacol interactiv inspirat din mitologia populară românească, din basme şi din istoria poporului nostru".

"Statuile prind viaţă atunci când spectatorii interacţionează cu ele, aceştia fiind provocaţi să ia parte la jocul de-a teatrul, devenind parte integrată în poveştile personajelor", afirmă organizatorii.

Spectacolul este prezentat de Teatrul "Vostru" din România şi este regizat de Marian Râlea.

FITS a început vineri şi se desfăşoară până în 19 iunie, reunind 2.850 de artişti din 70 de ţări. Potrivit directorului Constantin Chiriac, evenimentul a devenit cel mai mare festival de artele spectacolului din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.