Academicianul Mihai Şora va prezenta un text inedit despre iubire, vineri, 24 februarie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul evenimentului ”Dragobete de poezie şi blues”. Alături de filosof, alţi şapte poeţi - Florin Iaru, Nora Iuga, Ioana Crăciunescu, Teodor Dună, Claudiu Komartin, Adrian Suciu, Paul Vinicius - vor susţine şapte microrecitaluri cu cele mai frumoase poezii de dragoste scrise de ei, la alegerea unui alt poet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este organizat la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti (str. Sf. Dumitru nr. 2), Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, împreună cu Teatrul de Comedie, iar invitatul de onoare al serii este academicianul Mihai Şora, care va prezenta un text inedit despre iubire. 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

”Şapte dintre cei mai spectaculari şi mai în vogă poeţi români contemporani au pregătit şapte poeme de dragoste, într-un show unicat, aflat sub marca deja arhicunoscută a Serilor de Blues şi Poezie. La Comedie. Maestrul Mircea Tiberian pregăteşte şi el surprize de inimă şi muzică albastră, blue&blues. Se anunţă unul dintre cele mai speciale evenimente de poezie şi jazz ale anului”, a declarat Dan Mircea Cipariu, amfitrionul proiectului ”Dragobete de poezie şi blues”.

Artistul Mircea Tiberian va acompania poezia celor şapte, la pian, în ritm de blues şi jazz. 

”Dragobetele” este una dintre sărbătorile populare româneşti legate de dragoste şi de renaşterea naturii după vegetarea din iarnă.

Grupuri de băieţi şi fete, care se întâlneau la biserică, mergeau la cules de ghiocei, viorele şi tămâioare, pentru a le pune la icoană şi a le folosi, în anumite împrejurări la făcut farmece de dragoste ori pentru a le arunca, de Sânziene, în ape curgătoare. Spre orele amiezii fiecare flăcău îşi fugărea aleasa şi, dacă o prindea, o săruta în văzul tuturor. De aici şi expresia ”Dragobetele sărută fetele!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.