Filosoful Mihai Şora, care a împlinit recent 100 de ani, remarcă într-o postare pe Facebook că este cu doi ani mai mare decât ţara sa, căreia îi urează "La mulţi ani!" şi îi transmite că îi este dor de copilăria comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu doi ani mai mare decât Ţara mea. La mulţi ani, Românie! Mi-e dor de copilăria noastră comună", scrie Şora.

Cu o zi în urmă, el a postat o fotografie cu membrii Sfatului Ţării,  reuniţi, în 1918, să hotărască unirea Basarabiei cu România, remarcând că acum suntem mai dezbinaţi decât eram în 1918.

"Privindu-i pe cei de aici, mă gândesc că erau oameni lucizi, responsabili, patrioţi şi, fără îndoială, înţelegeau ce făceau: îşi înţelegeau propriul destin, şi, înţelegându-l pe-al lor, le erau de folos şi celor din jur, mai puţin destoinici sau mai puţin ageri la minte. E posibil ca originalul fotografiei să fie pe undeva, prin arhivele din Republica Moldova. Greu de aflat. Cum greu este şi să proiectezi fiinţele acestea în prezent: după aproape o sută de ani, suntem mai dezbinaţi decât eram în 1918", scrie Mihai Şora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.