Scriitorul Mihai Şora şi-a luat rămas bun de la prietenul său, poetul Emil Brumaru care a murit sâmbătă seară la vârsta de 80 de ani, cu îndemnul de a-i iubi pe marii poeţi cât sunt în viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Unii îşi vor umfla pieptul, arătând lumii o fotografie cu El. Alţii vor povesti anecdote, vagi întâmplări în care erau împreună, - lustruindu-se încă o dată pe ei. Unii vor întinde mâna spre raftul prăfuit unde-i stau, de ani buni, cărţile. Alţii vor întreba "Cine era ăsta?" "A, nimic, un poet", se va spune. Unii îşi vor urla durerea pe străzi. Alţii vor suferi în tăcere. Vai, ce fiinţe previzibile suntem noi, trăitorii de rând!", a scris Mihai Şora pe pagina de Facebook. 

"Dragi prieteni, a murit Emil Brumaru, iar aceasta este prima veste cu adevărat tristă a noului an. Emil Brumaru - poet român "…cu suflet uşor de crin galben, cu inima-n patru mari camere…". 

"Iubiţi-i cât sunt în viaţă, dragi prieteni! Fiinţe miraculoase, fragile şi tainice, poeţii au nevoie de iubirea noastră mai mult decât orice alte făpturi. Prima formă de a-i iubi este a-i citi".

"Rămas bun, dragul meu Emilplutitor. Te îmbrăţişează, de Bobotează, al tău Mihaimergător" - este omagiul filosofului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.