Vila Cantacuzino, supranumită „Micul castel de pe Valea Oltului”, Vila Bujorul, proiectată de arhitectul Alfred Hugo Cernea, şi Vila Aleman Oancea, în stil Art Nouveau, sunt scoase la vânzare prin Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vila Cantacuzino, situată în Călimăneşti (judeţul Vâlcea), are un preţ de pornire de 730.000 de euro şi este estimată la 800.000 - 900.000 de euro.

Construită la finalul secolului XIX pe un teren de 6.809 metri pătraţi, ea are o suprafaţă construită de 692 mp.

Vila a fost ridicată de inginerul Ion G. Cantacuzino, din renumita familie nobiliară a Cantacuzinilor, dinastie cu origini bizantine care a dat domni în Ţara Românească şi Moldova. El a proiectat şi calea ferată de pe Valea Oltului, prima captare modernă a izvorului Căciulata şi o fabrică de ciment la Brăila. 

Vila Bujorul, situată tot în Călimăneşti, are un preţ de pornire de 240.000 de euro şi este estimată la 260.000 - 300.000 de euro.

Construită de Alfred Cernea, unul din cei mai prolifici şi apreciaţi arhitecţi ai vremurilor de glorie ale staţiunii, pe un teren de 1.014 metri pătraţi, ea are o suprafaţă construită de 412 mp.

Clădirea nu este clasată monument istoric. Astfel că există şi un plan arhitectural de reabilitare, care include o recompartimentare şi mansardarea. Acestea vor oferi un spaţiu construit total de 592 mp.

Vila Aleman Oancea din oraşul Brezoi (judeţul Vâlcea) are un preţ de pornire de 175.000 de euro şi este estimată la 250.000 - 300.000 de euro.

Cu nouă camere şi o baie, imobilul finalizat în 1905 se află pe un teren de 882 de metri pătraţi şi are o suprafaţă construită de 338 mp.

Vila situată în centrul oraşului Brezoi, în faţa parcului şi cu perspectivă spre Vârful Ţurţudanului, se remarcă prin elementele specifice stilului Art Nouveau.

A fost construită - la comanda proprietarilor minei de aur de la Vasilatul (de lângă Brezoi) - de meşteri italieni, care au folosit materiale aduse special din peninsulă. Tot de atunci datează şi picturile care împodobesc pereţii casei şi care au fost păstrate intact. Casa a trecut printr-o recondiţionare generală în anul 2005, moment în care au fost refăcute inclusiv picturile şi exteriorul clădirii. Confiscată de comunişti, a căpătat diferite întrebuinţări de-a lungul vremii, fiind între 1980 şi 1990 Casa pionierilor din Brezoi, pentru ca după Revoluţie să fie revendicată de foştii proprietari şi vândută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.