Metropolitan Opera a anunţat marţi că şeful de orchestră James Levine, suspendat din cauza acuzaţiilor de abuz sexual, va fi înlocuit de francezul Emmanuel Villaume pentru a dirija "Tosca" pe 31 decembrie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Met a anunţat duminică că l-a suspendat pe cunoscutul dirijor, a doua zi după ce în presă au apărut primele mărturisiri care-l acuzau pe Levine că a abuzat sexual un tânăr muzician în 1985, care avea doar 15 ani atunci. 

După acesta, alţi trei muzicieni au mărturisit că au fost hărţuiţi sexual în condiţii similare de dirijor, acum în vârstă de 74 de ani. 

Metropolitan Opera a angajat un fost procuror federal să ancheteze acuzaţiile. 

După cea  ieşit la pensie, James Levine, care a lucrat timp de 40 de ani la Met, a rămas director muzical onorific şi a dirijat sâmbătă seară "Recviemul" de Verdi la Lincoln Center din New York. 

Villaume, în vârstă de 53 de ani, care a dirijat deja mai multe opere la Met şi alte mari opere americane, ar trebui să conducă cea mai mare parte a reprezentaţiilor noii producţii "Tosca", semnată de David McVicar. 

James Levine a fost director muzical al Metropolitan Opera timp de 40 de ani, înainte de a se retrage după stagiunea 2015-2016, din cauza bolii Parkinson de care suferă.

În urma acestor dezvăluiri, Levine nu poate fi acuzat din punct de vedere legal, deoarece faptele au avut loc cu mai mult de 20 de ani în urmă.

Nominallizat de 37 de ori la premiile Grammy, James Levine a câştigat de 10 ori aceste trofee. El a dirijat, între altele, Chicago Symphony Orchestra pentru filmul „Fantasia 2000” al Disney.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.