”Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete, producţie a Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu şi parte din patrimoniul cultural al României, va fi reprezentat luni şi marţi, de la ora 21.30, în Portul Tomis, Poarta 1, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru ”Miturile Cetăţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul este realizat de TNRS, în coproducţie cu Abaţia Neumunster, Teatrul D`Esch-Alzette, Teatrul Naţional din Luxemburg şi Compania ”Silviu Purcărete”. 

A fost montat pentru prima dată în curtea interioară a Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster, fiind o punere în scenă a textului lui Ovidiu, potrivit reprezentanţilor teatrului. Premiera a avut loc la deschiderea Capitalei Culturale Europene Luxemburg 2007, iar la Sibiu spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul ediţiei din 2009 a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, Silviu Purcărete a căutat să evidenţieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Lucrând cu o mare varietate de artişti, el reuşeşte să surprindă esenţa poemelor şi să le transpună într-un spectacol tulburător şi memorabil, potrivit site-ului TNRS. 

După cele două reprezentaţii de la Constanţa, ”Metamorfoze” va merge la Esch, ca parte a schimbului cultural între România şi Luxemburg, la aniversarea celor 10 ani de când Sibiu şi Luxemburg au împărţit titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2007.

Festivalul Internaţional de Teatru ”Miturile Cetăţii”, manifestare artistică dedicată teatrului antic, se desfăşoară în perioada 19 - 27 iunie, la Constanţa. Ajuns la cea de-a doua ediţie, evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanţa, sub egida Consiliului Judeţean Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.