Mesajul televizat prin care prim-ministrul Boris Johnson a anunţat măsuri stricte privind încercarea de stopare a răspândirii Covid-19 în Regat a înregistrat cea mai mare audienţă a unei transmisiuni din ultimii opt ani în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transmisiunea de luni seară a fost urmărită de peste 27 de milioane de telespectatori, potrivit BBC.

La BBC One, ea a fost urmărită de 15,5 milioane de telespectatori, la ITV, de 5,7 milioane, iar la Channel 4, de 1,6 milioane.

Alţi 4,4 milioane de oameni au urmărit anunţul pe BBC News şi Sky News.

Discursul a fost transmis şi online, de Amazon Prime.

Până acum, cea mai urmărită transmisiune din ultimii ani în Marea Britanie a fost a ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, cu 24,5 milioane de telespectatori.

Britanicii au fost plasaţi în carantină, putând să îşi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături de strictă necesitate, pentru a face mişcare o dată pe zi, pentru a merge la serviciu, dacă este necesară deplasarea, şi pentru a primi îngrijiri medicale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.