Mai multe ambasade de la Bucureşti au publicat, sâmbătă, mesaje şi fotografii legate de sărbătorirea Zilei Universale a Iei. În imaginile făcute publice de Ambasada Marii Britanii apare ambasadorul Andrew Noble purtând o cămaşă tradiţională românească, în timp ce fostul ambasador din Israel David Saranga a distribuit o fotografie în care apare îmbrăcat în port trafidiţional românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sărbătorim cu adevărat româneşte Ziua Universală a Iei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, însoţită de o fotografie în care apare şi ambasadorul Andrew Noble, purtând cămaşa tradiţională românească.

Reprezentanţii instituţiei i-au îndemnat pe toţi vizitatorii paginii de Facebook să le alăture în a imortaliza ”frumuseţea nemuritoare a acesteia, istoria şi meşteşugul” postând în comentarii fotografii în timp ce poartă ie.

FOTO: Facebook Ambasada Franţei
FOTO: Facebook Ambasada Franţei

Ambasada Franţei a arătat, tot într-o postare pe Facebook, că ”ia este un laitmotiv al operei lui Matisse, care a ştiut să-i pună în evidenţă frumuseţea extraordinară”.

FOTO: Ambasada Germaniei/ Consulatul Germaniei la Sibiu
FOTO: Ambasada Germaniei/ Consulatul Germaniei la Sibiu

” âAstăzi este ziua Iei, iar colegele şi colegii noştri din Bucureşti şi Sibiu au marcat această sărbătoare purtând bluze tradiţionale încântătoare. Iar noi am profitat de ocazie şi am făcut câteva fotografii”, au transmis, la rândul lor, reprezentenţii Ambasadei Germaniei.

FOTO: Facebook David Saranga
FOTO: Facebook David Saranga

La rândul său, fostul ambasador al Israelului în România David Saranga a distribuit o fotografie de anul trecut, în care apare îmbrăcat în port tradiţionat românesc.

”Vă doresc tuturor o Zi a Iei fericită!”, a transmis el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.