Un exemplar al unui meniu de cină servit pasagerilor de la clasa întâi de pe celebrul pachebot Titanic a fost vândut la licitaţie pentru 84.000 de lire sterline (peste 95.000 de euro), a anunţat duminică casa Henri Aldridge & Son.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1.500 de pasageri şi membri ai echipajului au murit în scufundarea Titanicului, după ce gigantul mărilor, care se îndrepta din Irlanda spre New York, a lovit un iceberg pe 14 aprilie 1912.

Meniul, care fusese estimat la o sumă cuprinsă între 50.000 şi 70.000 de lire sterline (57.000 şi 79.000 de euro), conţine feluri de mâncare de la o cină - inclusiv stridii, miel cu sos de mentă şi raţă în sos de vin - servită în seara zilei de 11 aprilie, la scurt timp după plecarea navei.

În pofida cercetărilor efectuate în rândul numeroşilor colecţionari de obiecte legate de Titanic, „nu avem cunoştinţă de niciun alt exemplu de meniu de la această cină la clasa întâi din 11 aprilie care să fi fost salvat”, a explicat Andrew Aldridge, de la casa de licitaţii Henri Aldridge & Son, citat de agenţia AP. 

Preţiosul document fusese găsit într-un album de fotografii din anii '60, după moartea unui anume Len Stephenson, istoric în Noua Scoţie, o provincie din estul Canadei. Alte obiecte legate de tragedia Titanicului, cum ar fi un ceas care a aparţinut unui pasager de la clasa a doua şi o pătură, folosită probabil în operaţiunile de salvare a pasagerilor, au fost de asemenea oferite în timpul vânzării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.