Memorialul Holocaustului de la Paris va transmite, în direct pe site şi pe paginile de Facebook, ceremoniile prin care sunt marcaţi 77 de ani de la prima rebeliune din Ghetoul Varşoviei, duminică, precum şi lectura numelor victimelor de luni până marţi, potrivit unui comunicat, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Izolarea poate adăuga profunzime la marcarea comemorărilor care trebuie, mai mult ca niciodată, să aibă loc pentru a aduce omagiu, a ne aminti, a nu uita niciodată", se arată în mesaj. 

În fiecare an, în parteneriat cu Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF), acest organism a organizat comemorări contra uitării cu personalităţi şi mărturii ale ultimilor supravieţuitori.            

Anul acesta, din cauza coronavirusului, ele vor fi transmise în direct pe internet, duminică, începând cu ora 11.00 (9.00 GMT), precum şi pe conturile de Facebook ale Memorialului şi CRIF. 

Va fi difuzat, de asemenea, un fragment din mărturia Larissei Cain, supravieţuitoare. 

Retransmiterea ceremoniilor din 2017 şi 2018 va permite urmărirea, integral, timp de 24 de ore, de acasă, a numelor rostite de familiile celor deportaţi. Este vorba de numele evreilor din Franţa şi a altor persoane deportate, a evreilor morţi în lagărul de exterminare, executaţi ca luptători în rezistenţă, ostatici. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.