Cuplul Harry şi Meghan, care a renunţat la titlul regal, a fost susţinut în Belgia de prinţul Laurent, fratele regelui Philippe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle au agitat familia regală britanică în urmă cu două săptămâni anunţând intenţia lor de a deveni independenţi. O decizie luată în Regatul Unit dar aplaudată în Belgia de prinţul Laurent, fratele regelui Philippe. 

"Decizia prinţului Harry dovedeşte un lucru despre faptul că aparţii familiei regale. Eşti un obiect. Acest lucru este inacceptabil. Nimeni nu trebuie să fie proprietatea familiei sale sau a guvernului. Sau, altfel, trebuie să fii despăgubit pentru asta. De aceea nu am fost niciodată de acord cu asta şi prin urmare sunt pedepsit", a declarat el pentru The Telegraph. 

Lui Laurent, 56 de ani, i-a fost redusă renta regală de 270.000 de lire sterline la 39.000 de lire sterline după ce parlamentarii belgieni au votat să-l pedepsească pentru că a ignorat interdicţia de a se întâlni cu demnitari străini. 

Harry a recunoscut săptămâna trecută că simte "o mare tristeţe". "Noi sperăm că continuăm să o servim pe regină, Commonwealth şi asociaţiile mele militare, dar fără finanţare publică. Din nefericire, acest lucru nu este posibil", a precizat prinţul Harry.

Cuplul a părăsit Londra şi oblgaţiile regale britanice pentru "o viaţă mult mai paşnică" în Canada. 

Cei doi renunţă la alocaţia regală şi vor fi nevoiţi să returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat, în special 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de dolari), bani cu care a fost renovată reşedinţa lor din Regatul Unit. 

Dar întrebările privind noua viaţă a prinţului rămân. Cum va putea cuplul să îşi câştige banii? Cine va plăti pentru securitatea lor? Ce legături va păstra cu familia regală britanică?

Harry şi Meghan, care beneficiază de o imagine de celebrităţi regale strălucitoare, nu ar trebui să refuze propuneri pentru contracte comerciale, pentru apariţii la gale, să scrie cărţi sau colaborări în cinema, unde fosta actriţă are multe legături. Ei ar trebui totuşi să continue să respecte valorile monarhiei în activităţile lor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.