Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a pierdut prima rundă din procesul civil intentat ziarului britanic Mail on Sunday care a publicat o scrisoare trimisă de ducesă tatălui ei, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Markle a acţionat în judecată publicaţia pentru încălcarea intimităţii.

Mail on Sunday a publicat în 2018 un articol care cuprindea fragmente dintr-o scrisoare pe care ea i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle. 

În procesul civil intentat ziarului şi companiei Associated Newspapers, americanca susţine că Mail on Sunday a încălcat drepturile de autor, a folosit abuziv informaţii personale şi a încălcat legea britanică privind protejarea datelor.

Associated Newspapers neagă acuzaţiile, mai ales pe cea potrivit căreia scrisoarea a fost prezentată într-un mod care i-a schimbat înţelesul.

O primă audiere a avut loc săptămâna trecută, prin videoconferinţă. Associated Newspapers a cerut atunci eliminarea mai multor părţi din caz.

Vineri, judecătorul Mark Warby a decis în favoarea companiei şi a eliminat părţi din cazul lui Markle şi a precizat că ele pot fi readuse într-un alt stadiu al procesului dacă vor avea un temei juridic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.