La doi ani după ce au anunţat un „parteneriat pe mai mulţi ani” între Spotify şi compania lor de producţie Archewell Audio, în 2020, Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au lansat marţi podcastul săptămânal "Archetypes".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru acest prim episod, intitulat "The Misconception of Ambition", ducesa de Sussex şi-a invitat prietena, pe campioana de tenis Serena Williams. Împreună, ele au discutat în special despre dublul standard cu care se confruntă femeile atunci când sunt calificate drept „ambiţioase”, respectiv impactul pe care acest lucru îl are asupra vieţilor lor.

"Nu-mi amintesc să fi simţit personal conotaţia negativă din spatele cuvântului ambiţios până când am început să mă întâlnesc cu soţul meu de acum şi se pare că ambiţia este un lucru teribil, teribil. Pentru femei”, a afirmat Meghan Markle. „Din moment ce am simţit negativitatea din spatele ei, este foarte greu să nu o simt. Nu pot să nu văd asta nici în milioanele de fete şi femei care se fac mai mici, mult mai mici în mod regulat".

În podcast, Meghan explică că vrea să exploreze stereotipurile care inhibă femeile şi să afle de unde provin şi de ce au persistat atât de mult timp, adăugând: „Desigur, ştiu eu însămi una sau două din aceste etichete". 

Ea a spus că doreşte să împărtăşească experienţele ei şi pe ale altor femei, în speranţa că „propria ei experienţă va ajuta alte femei să se exprime”.

Meghan şi Williams, care îşi descriu prietenia strânsă în podcast, vorbesc şi despre modul în care femeile sunt privite diferit atunci când devin mame, Meghan spunând: „Dublul standard între modul în care sunt trataţi bărbaţii şi femeile după ce au copii este atât de real. Am simţit-o".

Williams, care a anunţat recent că se retrage din tenis, a dezvăluit chinul prin care a trecut când a luat decizia de a-şi „extinde” cariera. Williams a spus că a fost adesea pe punctul de a plânge de când a luat decizia, dar a fost „încântată că nu mai trebuie să-şi facă griji cu privire la… a performa la un nivel atât de înalt”.

Cu "Archetypes", Meghan Markle vrea să interacţioneze într-un mod „necenzurat” cu invitaţii, inclusiv cu istorici şi experţi, pentru a descoperi originea stereotipurilor despre femei şi modul în care acestea modelează naraţiunile în cultură. În următorul episod, ducesa de Sussex se va întâlni cu cântăreaţa Mariah Carey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.