Arta Valeriei Seciu, „o imensă artistă”, „ar trebui studiată la clasele de actorie”, spune Medeea Marinescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi a plecat într-o stea Valeria Seciu. O imensă artistă. Căutaţi să vedeţi filmele ei, piesele de teatru (din păcate prea puţine au fost înregistrate), piesele radiofonice, spectacolele de poezie… Eram mică şi, pitită în spatele aparatului de filmat, o urmăream fascinată pe uliţele satului în care se filma „Ion, blestemul pamantului”. Atunci am văzut-o întâia oară de aproape şi, chiar dacă nu aveam decât 4 sau 5 ani, am fost vrăjită de frumuseţea, stranietatea, modul atât de neaşteptat (pentru mine atunci) de a juca, de interpreta, de a fi. Arta ei ar trebui studiată la clasele de actorie. Sigur, talentul nu se poate imita, dar poate că urmărindu-i opera veţi putea culege gânduri despre ce înseamnă arta actorului, veţi fi cu siguranta mai bogaţi”, a scris Medeea Marinescu pe Facebook. 

Valeria Seciu, una dintre cele mai mari actriţe de teatru, film, radio şi televiziune, a încetat din viaţă marţi dimineaţă. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.