"Emigration", "Mnemonics" şi "Space Capsule" sunt cele trei proiecte selectate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru a participa în a doua etapă a Concursului naţional pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 16-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de evaluare a fost formată din arhitecţii Attila Kim, comisar; Elisabeta Jurcă, ARHIMAR Birou Arhitectură, Cluj Napoca; Paolo Tomasella, Istituto Regionale per il Patrimonio Cultural del Friuli Venezia Giulia; Ştefan Ghenciulescu, Revista Zeppelin, Bucureşti; Ileana Tureanu, Uniunea Arhitecţilor din România; Teresita Scalco de la Univesitatea IUAV, Veneţia; Cristian Alexandru Damian, Institutul Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică, Veneţia.

În urma centralizării punctajelor acordate de fiecare membru al Comisiei, au fost desemnate finaliste proiectele: "Emigration", "Mnemonics", "Space Capsule".

În cadrul şedinţei, comisia a evaluat un număr de 23 proiecte, dintr-un total de 25 proiecte, şi a acordat punctaje pentru criteriile prevăzute în art. 6 din Regulamentul de organizare a Concursului naţional pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 16-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectura - la Biennale di Venezia, publicat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Cultural Român şi Uniunii Arhitecţilor din România.

Potrivit site-ului cultura.ro, participanţii la Concurs pot depune contestaţii privind exclusiv modalitatea în care a fost respectat regulamentul de organizare a concursului. Contestaţiile vor fi depuse la sediul Uniunii Arhitecţilor din România, strada Jean Louis Calderon nr. 48, sector 2, cod 020038, Bucureşti, in perioada 19 decembrie - 21 decembrie (până la ora 14.00). Acestea vor fi analizate şi soluţionate în termen de maximum patru zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor de către o Comisie de soluţionare a contestaţiilor, numită prin Ordin al Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.