Matt Zimmerman, veteran al NBC News, a fost concediat pe fondul acuzaţiilor de comportament indecent lansate de două femei de la divizia ştiri, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Recent am aflat că Matt Zimmerman s-a comportat nepotrivit cu mai multe femei la NBCU, situaţie care a afectat politica postului. Prin urmare, a fost concediat", a transmis purtătorul de cuvânt al NBC News într-un comunicat. 

Surse au declarat că femeile au vorbit despre Zimmerman încurajate de mărturiile în cazul mogulului Harvey Weinstein. Se pare că Zimmerman avea relaţii cu femei care îi erau subordonate, în cazul uneia supoziţia fiind sigură, potrivit aceloraşi surse. Politica NBC News nu acceptă acest lucru.  

Zimmerman, care s-a aflat la conducerea NBC News, a lucrat mult timp la Today show iar în 2014 a fost ales să conducă departamentul NBC News booking. 

Concedierea sa vine după ce analistul Mark Halperin, care a colaborat cu NBC News şi MSNBC, a fost dat afară în urma acuzaţiilor de hărţuire făcute de colege pe când era director la ABC News. 

În cele şase săptămâni de când a izbucnit scandalul "Weinstein", mărturisiri despre agresiuni şi hărţuiri sexuale au lovit în multe companii şi în instrituţii. Numeroşi şefi de la Hollywood, agenţi şi prezentatori au fost concediaţi şi acuzaţi de hărţuire şi comportament agresiv.  

O listă întreagă de actori, printre care Kevin Spacey şi Louis C.K., au carierele ameninţate din cauza dezvăluirilor despre comportamentul lor în show-biz de-a lungul ultimelor decenii. 

Între timp, posturile de ştiri, la fel ca industria de divertisment, sunt prinse în acelaşi context, mai ales că reţelele de socializare le oferă victimelor o şansă de a spune ce li s-a întâmplat iar companiile nu mai tolerează aceste comportamente. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.