Mark Zuckerberg, CEO al companiei Facebook, îşi doreşte ca lumea să ştie că platforma de social media pe care a fondat-o nu reprezintă doar un spaţiu online pentru păstrarea legăturii cu foştii colegi de şcoală sau publicarea unor opinii politice, ci dă puterea oamenilor de a construi comunităţi, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a anunţat joi, la primul summit al comunităţii Facebook, noua deviză a companiei. ”Să dăm oamenilor puterea de a construi comunităţi şi să aducem lumea mai aproape”.

Iniţiativa sa presupune aducerea laolaltă, într-un spaţiu sigur pentru dezvoltarea conversaţiilor, a utilizatorilor care au interese comune.

Într-un interviu pentru CNN Tech, Zuckerberg a spus: ”Aveam un sentiment că dacă am fi putut doar să facem lucrurile astea, atunci asta ar fi făcut mai multe lucruri din lume mai bune prin ele însele. Dar acum realizăm că este nevoie să facem mai mult. Este important să dăm oamenilor o voce, să avem opinii diverse în lume, dar, mai presus de toate, este nevoie de crearea unui teren comun pentru a putea merge mai departe împreună”.

Misiunea iniţială a Facebook susţinea: ”Să oferim oamenilor puterea de a împărtăşi şi să facem lumea mai deschisă şi conectată”.

Mark Zuckerberg a mai spus că responsabilitatea Facebook este de a crea un spaţiu unde diverse voci şi teme de discuţie pot fi şi se pot exprima. 

”Multe lucruri importante care trebuie să se întâmple în lume sunt globale... fie că este vorba despre provocări precum schimbările climatice sau oprirea pandemiei pe care o reprezintă terorismul. Niciunul dintre aceste lucruri nu se poate întâmpla dacă doar o ţară sau un grup de oameni decid să îl facă. Voinţa trebuie construită de jos în sus”, a mai spus el.

Community Summit va continua vineri la Chicago.

Mark Elliot Zuckerberg, născut pe 14 mai 1984, este programator, antreprenor, manager şi filantrop, cofondator şi CEO al reţelei de socializare Facebook. Are o avere netă de 57,8 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. În anul 2015, magnatul american a anunţat că va aloca 99% din totalul acţiunilor pe care le deţine în compania Facebook unui proiect de caritate care promovează potenţialul uman şi egalitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.