Mezzosoprana Maria Berezovska, solistă a operei din Kiev, a jucat, duminică, în spectacolul „Lohengrin” de R. Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maria Berezovska, este acum refugiată în Polonia. Duminică seară, aceasta a evoluat pe scena operei bucureştene în calitate de invitată în rolul Ortrud.

Opera Naţională Bucureşti îşi arată sprijinul necondiţionat pentru artiştii şi poporul ucrainean, iar în aceste vremuri de grea încercare am primit-o cu toată deschiderea şi susţinerea pe mezzosoprana Maria Berezovska să evolueze pe scenă alături de soliştii primei scene lirice.

Montarea operei „Lohengrin” de Richard Wagner, una dintre creaţiile ce solicită cel mai mult colectivul unui teatru liric şi impune un înalt standard de calitate artistică, reprezintă o sărbătoare în sine pentru orice operă din lume.

„Reuniunea dintre foţa supranaturală şi cea umană şi imposibilitatea ca aceasta să reziste testului timpului” ̶- este modul în care Richard Wagner a descris opera „Lohengrin”, inspirat din epopeea lui Wolfram von Eschenbach şi din „Cavalerul cu Lebădă” a lui Conrad von Wurzburg.
Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc sâmbătă, 30 aprilie, începând cu ora 18:00. Bilete pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.