Margareta Pâslaru a primit, vineri seară, premiul „Platina Valorii” din partea Teatrului Gong şi a fost desemnată primul Ambasador al Festivalului Tânăr de la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artista a participat la deschiderea evenimentului, marcată de proiecţia filmul „Veronica” (1972), în care a jucat alături de Lulu Mihăescu şi Dem Rădulescu.

„Festivalul Tânăr este despre bucuria dialogului dintre generaţii, o efervescenţă creată tocmai prin acest tip de întâlniri între artişti. E o bucurie atât de mare că anul acesta o avem alături de noi pe doamna Margareta Pâslaru, un simbol al spiritului tânăr prin forţa sa generoasă de a transforma lumea din jur într-una mai bună. Suntem norocoşi să avem parte de aceste întâlniri esenţiale într-o viaţă de om”, a spus Adrian Tibu, manager al teatrului Gong şi al festivalului, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Paul Mureşan şi Margareta Pâslaru (Foto: Dragoş Dumitru)
Paul Mureşan şi Margareta Pâslaru (Foto: Dragoş Dumitru)

Tot vineri seară, Margareta Pâslaru a oferit Premiul anual pentru Originalitate, în valoare de 1.000 de dolari, artistului Paul Mureşan.

Susţinătoare a tinerelor talente, Margareta Pâslaru a iniţiat acest premiu în 2010. „Îngrijorarea provocată de mimetismul vizibil pretutindeni m-a determinat să iniţiez un premiu anual pentru originalitate”, a afirmat artista.

Paul Mureşan este artist, regizor, animator şi ilustrator. Este autorul mai multor expoziţii de desen găzduite în importante săli europene, dar este cunoscut şi pentru scurtmetrajele animate multi-premiate „Pui de somn” (2014) şi „Mamă, tată, am să vă spun ceva” (2016). Scurtmetrajele lui au fost selecţionate la festivaluri din întreaga lume, iar „Pui de somnʺ a primit trofeul pentru cel mai bun film românesc la Anim'est 2014. Noul lui scurtmetraj animat, „CEVAʺ, a fost prezentat deja în mai multe festivaluri internaţionale. În acest moment, Paul Mureşan se concentrează pe diverse proiecte personale, în timp ce îşi finalizează lucrarea de doctorat despre animaţie ca dimensiune paralelă.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu are loc în perioada 1 - 10 noiembrie, la Teatrul Gong.
Festivalul Tânăr de la Sibiu, cu un program dedicat copiilor şi adolescenţilor, reunind întreaga familie, are ca menire construirea unui public nou pentru teatrele dramatice. Timp de zece zile, el va propune peste 40 de spectacole şi evenimente.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului sunt disponibile online, pe Entertix.ro.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi susţinut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral. Co-finanţat de Centrul Cultural German şi co-produs de Radio România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.