Margareta Pâslaru este invitatul de onoare al celei de-a cincea ediţii a Festivalului Tânăr de la Sibiu, care va fi deschisă pe 1 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Gong, cu proiecţia filmului „Veronica”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Veronica”, inspirat de fabulele lui La Fontaine şi regizat de Elisabeta Bostan, a fost lansat în 1972.

Margareta Pâslaru, care interpretează rolul Zâna cea Bună, joacă alături de Lulu Mihăescu şi Dem Rădulescu. „Veronica” spune povestea unei fetiţe care trăieşte într-un cămin şi, la împlinirea vârstei de 5 ani, primeşte o traistă fermecată care îi poate îndeplini orice dorinţă, doar dacă ea este cuminte, darnică şi prietenoasă.

Unul dintre cele mai populare filme româneşti din toate timpurile, potrivit statisticilor Centrului Naţional al Cinematografiei, „Veronica” a fost vizionat de peste 3,5 milioane de spectatori în cinematografele din ţară.

Accesul la evenimentul de deschidere şi proiecţie va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Margareta Pâslaru va reveni la Sibiu după 54 de ani de la filmările pentru lungmetrajul „Tunelul”, în regia lui Francisc Munteanu, care au avut loc aici. „Trăirile personajului Iulia - diferite de la un cadru la altul - dramatismul, emoţiile ascunse, vulnerabilitatea mascată prin «siguranţa» afişată în local, toate mi-au stimulat creativitatea”, a transmis Pâslaru într-un comunicat remis News.ro.

Filmările pentru „Tunelul” au avut loc în 1965 la Sibiu, Buftea, Mosfilm, iar premiera, în 1966, la Festivalul Naţional „Pelicanul de Aur” de la Mamaia, unde artista a primit „Diploma de debut în cinematografie" pentru rolul Iulia.

Margareta Pâslaru, cântăreaţă - compozitoare, actriţă de teatru şi film şi producător de televiziune, a debutat la finalul anilor 1950. Printre cele şapte filme în care a jucat se numără „Veronica”, „Gloria nu cântă” şi „Expresul de Buftea”.

Este prima solistă de muzică uşoară care a primit la Cannes Trofeul M.I.D.E.M., în 1969, după ce în România a câştigat Discul de Aur în 1968. Prin emisiuni radiofonice susţine tineri de viitor începând cu 2007, iar din 2010 le oferă un premiu anual pentru originalitate. Palmaresul ei cuprinde peste 700 de înregistrări, rezultat al colaborării cu 65 de compozitori, dar şi al interpretării unor piese din repertoriul străin.

În 1996, a devenit membru de onoare UNICEF pentru promovarea artei muzicale româneşti şi protecţia copilului, iar în 2000, cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti.

A primit în 2013 Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, decoraţia fiindu-i înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I.

În 2016, Margareta Pâslaru a fost recompensată cu placheta „Artist plurivalent”, premiul de excelenţă pentru întreaga carieră oferit de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc între 1 şi 10 noiembrie, la Teatrul Gong.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului sunt disponibile online, pe Entertix.ro.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi susţinut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.