Actorul Alexandru Voicu a primit marele premiu al celei de-a 19-a ediţii a Galei Tânărului Actor - HOP, eveniment care a avut loc la Costineşti, în perioada 5 - 8 septembrie, informează site-ului galahop.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marele premiu "Ştefan Iordache" i-a fost acordat lui Alexandru Voicu de directorul Teatrului Naţional "I.L. Caragiale” şi preşedintele UNITER, Ion Caramitru.

"Am deschis şi închid gala cu cel mai sincer sentiment de împlinire”, a spus Ion Caramitru pe scena de la Costineşti.

Sora lui Ştefan Iordache, Ileana, i-a oferit lui Alexandru Voicu, între altele, volumul "Regele scamator - Ştefan iordache”, scris de Ludmila Patlanjoglu

"Mulţumesc pentru cinste şi încredere. Sper să nu dezamăgesc”, a spus tânărul actor. 

Ion Caramitru a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că participanţii la Gala HOP i-au făcut o impresie bună, deşi vorbesc încet pe scenă, şi speră ca premiile să oglindească prezentările lor.

"Mi-au făcut o impresie bună, în general. Au aceleaşi metehne care se repetă ca şi în anii trecuţi, apropo de dicţiune şi de vorbitul prea încet, uitând că sunt pe scenă, dar au fost câteva prezentări foarte frumoase şi sper ca premiile să le oglindească. Au fost câţiva chiar foarte buni”, a declarat Ion Caramitru pentru News.ro.

La secţiunea individual, premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Andrei Radu şi a fost decernat de actriţa Mariana Mihuţ.

"Au fost nişte zile minunate. De câte ori pot vin la Gala Hop. M-aţi încântat”, a spus actriţa Mariana Mihuţ.

Trofeul pentru cea mai bună actriţă la secţiunea individual a fost câştigat de Alina Rotaru, iar regizorul Felix Alexa i-a oferit premiul. "Vă urez baftă din suflet şi să nu pierdeţi emoţia pe care, dacă ştiţi cum să o folosiţi, poate deveni o veritabilă armă”, i-a încurajat Felix Alexa pe tinerii actori.

În secţiunea grup, premiul "Cornel Todea” pentru pentru cea mai bună trupă de actori a fost câştigat de trupa spectacolului "Lorenzo”, de Enoch Darli, după ”Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare, cu Daniel Chirilă, Loredana Cosoveanu şi Tiberiu Enache, absolvenţi ai Universităţii de Arte ”George Enescu” Iaşi.

Premiul "Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, care se acordă începând cu cea de-a cincea ediţie a Galei HOP, i-a revenit Ralucăi Marina Radu. Astfel, cuţitul de corespondenţă al lui Sică Alexandrescu - trofeul - a trecut de la Cătălina Bălălău la Raluca Marina Radu, care-l va dărui laureatului de anul viitor.

Premiile publicului pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă şi cel mai bun spectacol au revenit lui Andrei Radu, Cristina Juncu, respectiv ”https://error500”, în regia lui Vlad Trifaş, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele, Andrei Radu.

De asemenea, la invitaţia lui Mircea Diaconu, toţi cei 10 câştigători ai Galei vor merge la Bruxelles, la festivalul Eurocultura.

La finalul galei, participanţii au inscripţionat lampioane cu citate de William Shakespeare şi le-au eliberat pe faleza din Costineşti.

Ediţia a XIX-a a Galei Tânărului Actor - HOP, al cărei director artistic este profesorul Miklós Bács, s-a desfăşurat la Costineşti, iar în urma preselecţiei organizate de Uniunea Teatrală din România (UNITER) au fost aleşi tineri actori, absolvenţi al universităţilor de Artă Teatrală din Bucureşti şi Cluj-Napoca, şi trei spectacole.

Juriul preselecţiei a fost format din Lia Bugnar, Mihai Constantin, Andrea Gavriliu, Ada Milea şi Bobi Pricop. Juriul Galei Hop a fost format din actorii Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac şi Ofelia Popii şi din regizorii Andrei şi Andreea Grosu.

Gala Tânărului Actor este organizată de UNITER, iar co-organizator este Ministerul Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.