Un nou roman James Bond va fi publicat cu ocazia încoronării regelui Charles III în luna mai, în care cel mai cunoscut dintre spionii britanici va încerca să împiedice un atac care perturbă ceremonia regală, a anunţat vineri editorul cărţii, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ian Fleming Publications, compania care deţine drepturile literare asupra scrierilor cu personajul creat de Ian Fleming, a anunţat că i-a cerut lui Charlie Higson să scrie această nouă aventură.

Autorul şi actorul britanic în vârstă de 64 de ani, mare fan al lui 007, este deja la originea a cinci romane care povestesc aventurile unui adolescent James Bond, scrise pentru publicul tânăr.

Noul roman urmează să fie publicat pe 4 mai, cu două zile înainte de încoronarea regelui Charles III care va avea loc pe 6 mai. Se va intitula "On His Majesty's Secret Service", versiunea masculină a celui de-a zecele roman al lui Ian Fleming publicat la 60 de ani: "On Her Majesty's Secret Service".

„Încoronarea regelui Charles III este un eveniment important pentru ţară”, a explicat Corinne Turner, director general al Ian Fleming Publications.

„Ne-am întrebat cum am putea sărbători asta, iar răspunsul ni s-a părut evident. Cartea 'On Her Majesty's Secret Service' de Ian Fleming a fost publicată pentru prima dată la 1 aprilie 1963. Ce modalitate mai bună, 60 de ani mai târziu, de a marca acest nou capitol din istorie decât publicând o istorie cu totul nouă?". 

Intriga noului roman este plasată în vremurile contemporane, cu două zile înainte de încoronarea regelui, iar Bond are sarcina de a dejuta un atac de ultimă oră care vizează perturbarea ceremoniei.

„Când Ian Fleming Publications m-a abordat cu ideea de a scrie o poveste despre Bond pentru adulţi în urmă cu puţin mai mult de o lună, am fost foarte încântat. Până când mi-am dat seama că trebuie să fie gata pentru încoronarea din mai", a spus Charlie Higson.

Toate redevenţele din vânzarea cărţii vor fi folosite pentru a susţine o asociaţie de citit şi scris pentru copiii defavorizaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.