Odată cu publicarea recentă a cărţii ”Spare”, memoriile Ducelui de Sussex se vând ca pâinea caldă în Marea Britanie, dar sunt, de asemenea, revizuite temeinic de critici care caută erori pentru a discredita dezvăluirile pe care le face, relatează publicaţia britanică Marca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iar aceştia au găsit deja câteva erori pe care le umflă pentru a denigra controversatele memorii ale fiului cel mic al Regelui Charles al III-lea şi al Prinţesei Diana.

Potrivit unui tweet al Talk TV, corespondentul regal Jennie Bond spune că ”erorile flagrante” din cartea Prinţului Harry Spare ar putea fi din cauza faptului că creierul lui ”este atât de tulburat de trauma vieţii sale” sau că nu are o memorie clară din cauza ”multelor droguri pe care le-a luat”.

Carte include erori care sugerează că Harry ar putea minţi

Harry a scris că regele Henric al VI-lea, fondatorul prestigiosului internat din Eton unde a studiat, a fost ”stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-stră-străbunicul său”, dar analiştii spun că acest lucru nu este posibil, deoarece Henric al VI-lea a avut un singur fiu, Edward de Westminster, care a murit în luptă la 17 ani, înainte de a putea avea copii.

”Henric al VI-lea nu a mai avut copii, aşa că cum a putut fi un strămoş ”direct””, spun ei.

Prinţul Harry pare să fi primit o educaţie foarte superficială”, subliniază criticii.

”Prinţul Harry nici măcar nu îşi poate verifica propriul arbore genealogic, deoarece are încă impresia că este descendent din regele Henric al VI-lea. Dar, desigur, să credem că Harry verifică faptele la The Crown”, a scris altul.

Contul de Twitter al Page Six afirmă la rândul său că ”Mai multe alte erori au fost descoperite în memorii”.

El ”minte” şi despre un bilet de avion

O altă greşeală este afirmaţia lui Harry că s-a oferit să cumpere socrului său, Thomas Markle, un bilet la clasa întâi din Mexic în Marea Britanie, cu Air New Zealand.

”I-am spus: pleacă din Mexic chiar acum: un nou nivel de hărţuire este pe cale să se abată asupra ta, aşa că vino în Marea Britanie. Acum, cu Air New Zealand, clasa întâi, rezervat şi plătit de Meg”, se afirmă în carte.

Dar un purtător de cuvânt al Air New Zealand a spus că compania aeriană ”nu a operat niciodată zboruri” între Mexic şi Marea Britanie şi că oferă doar tarife Business Premier, nu clasa întâi.

Astfel, în zilele următoare vor ieşi mai multe detalii şi poate erori despre ceea ce menţionează Harry în ceea ce este una dintre cele mai controversate biografii din ultimii ani.

”În cel mai recent interviu al său, Ducele de Sussex declară despre cartea sa: „Este important ca istoria să aibă dreptate”. Cu toate acestea, a reieşit că memoriile sale Spare sunt pline de erori istorice”, afirmă şi comentatorul conservator Nile Gardiner pe Twitter.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.