Virgil Ştefan Niţulescu, managerul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a acceptat provocarea ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, de a spune ce înseamnă pentru el vaccinul anti-Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum nu este vorba despre Stat, despre Guvern, despre autorităţi. Nu. Acum este vorba despre noi, oamenii acestei ţări. Pentru noi ar fi bine să ne vaccinăm”, a spus Niţulescu în începutul mesajului video publicat pe pagina de Facebook a muzeului.

El continuă: „Nu suntem dumnezei, nimeni nu ne poate garanta că, dacă ne vom vaccina, vom trece cu toţii, cu bine, peste această pandemie, dar este în momentul de faţă cea mai bună speranţă pe care o avem. Este cea mai bună şansă pe care o avem de a supravieţui, de a trece cu bine, noi toţi, peste această boală”.

Managerul muzeului a îndemnat: „Pentru noi, pentru cei pe care îi iubim şi care ne iubesc, vă rog, vaccinaţi-vă. Nu irosiţi această şansă!”.

În urmă cu o săptămână, ministrul Gheorghiu a acceptat provocarea prim-ministrului Flroin Cîţu de a spune ce înseamnă pentru el vaccinul. 

„Pentru mine, vaccinul conţine siguranţă pentru cei dragi, strângeri în braţe, mese în familie şi posibilitatea de a vedea zâmbete. Săli de spectacole pline, festivaluri şi eliminarea restricţiilor. Predictibilitate. Ne-au ajutat aceste restricţii, masca ne-a fost de folos, dar cu toţii ne dorim să renunţăm la ea. Dar nu o putem face în lipsa responsabilităţii faţă de sănătatea celuilalt. Eu m-am vaccinat. Acum e rândul tău”, a transmis atunci ministrul Culturii.

El i-a provocat pe toţi secretarii de stat, pe managerii instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii să spună ce înseamnă vaccinul pentru ei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.