Premiera spectacolului "Povestiri culese" după Donald Marguiles cu Maia Morgenstern, are loc miercuri şi joi, de la orele 20.00, pe scena Teatrului Godot, în noua locaţie din incinta Palatul Bragadiru, o clădire de patrimoniu fondată în 1905, si aflată în imediata vecinătate a Centrului Istoric din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizată la Premiile Pulitzer pentru Dramaturgie - „Povestiri culese”, operă a dramaturgului american Donald Marguiles, spune povestea unei tinere scriitoare şi a mentorului său, sondând relaţia profundă dintre creaţie şi creator, mentor şi protejat, povestiri uitate şi dreptul de a le readuce la viaţă.

Din distribuţia spectacolului fac parte Maia Morgenstern, precum şi tinerele actriţe ale Teatrului Godot: Ana Maria Pop şi Cătălina Mihai.

Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoşteanu, iar regia este una colectivă, producător fiind George Remeş, managerul Teatrului Godot. 

Spectacolul "Povestiri culese" spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul - atât cu limbile de la ceas, cât şi cu propriile sale poveşti rămase nespuse. În viaţa ei apare Lisa, o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspiraţie, cât şi un mentor. Ruth e cea care spune poveşti nescrise, iar Lisa e cea care ascultă. Trec ani până ca filele din cărţi să fie scrise, dar în acelaşi timp, ce câştigă Ruth prin posteritate, poate pierde în clipa din prezent…

Actriţa Ana Maria Pop, vorbeşte despre colaborarea sa cu Maia Morgenstern, într-un interviu recent publicat pe site-ul Teatrului Godot: "George mi-a oferit deja ocazia să joc cu nişte actori pe care îi admir şi de la care oricine are de învăţat, cum este Maia Morgenstern. E o onoare şi mă simt norocoasă". 

Aflată pe lista finalistelor la Premiile Pulitzer pentru Teatru în 1997 , piesa "Povestiri Culese" de Donald Marguiles, a fost produsă şi jucată la New York, Los Angeles şi Londra. Spectacolul a avut premiera pe Broadway, la Manhattan Theater Club, în 2010.

Dramaturg, scenarist şi profesor de Teatrologie la Universitatea Yale din SUA, Donald Marguiles (n.1954) este câştigătorul Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie 2010, pentru ‚Cină cu prietenii’ (Dinner with Friends), în timp ce alte două opere ale sale - „Sight Unseen” şi „Collected Stories” (Povestiri culese), s-au aflat pe lista scurtă a finalistelor. Printre operele cele mai cunoscute  ale dramaturgului American se află: „The Country House” (2014),  „Time Stands Still”(2009), „Brooklyn Boy”(2004).

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie într-o nouă locaţie, Palatul Bragadiru, la doar câteva minute de centrul Bucureştiului. Spectacolele de teatru cunoscute de public de la vechea locaţie încep să fie preluate în noul spaţiu, care are amenajat şi un Teatru de Vară, în grădina palatului.

Pe scena Teatrului Godot, deschis din anul 2010, s-au jucat atât spectacole invitate, aparţinând diverselor companii de teatru, cât şi producţii proprii. Odată cu reîntoarcerea pe scena teatrului independent, Godot, îşi propune să producă spectacole de teatru proprii şi nu numai. Datorită spaţiului arhitectural istoric în care se află acum, acesta îşi propune implementarea mai multor proiecte şi programe artistice care să cuprindă cât mai multe sectoare culturale: concerte, expoziţii de artă, spectacole de teatru ale absolvenţilor din domeniu.

Teatrul Godot a susţinut mereu tinerii actori aflaţi la început de drum prin oferirea unui spaţiu pentru libera exprimare artistică şi pentru lansarea acestora în spaţiul teatral românesc. Odată cu redeschiderea acestuia, s-a anunţat şi o mică trupă de actori angajaţi, fiind un lucru nou pentru teatru independent. Trupa Teatrului Godot este formată din: Ana Maria Pop, Vlad Brumaru, Vlad Ionuţ Popescu, Andreea Şovan, dar şi Cătălina Mihai care colaborează de foarte mult timp cu Teatrul Godot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.