Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat din 2012, s-a retras de la evaluarea finală a proiectului de management, potrivit unui anunţ publicat miercuri pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Candidatul Emilia Maia Ninel Morgenstern s-a retras în timpul procedurii”, scrie în anunţul PMB.

Conform prevederilor art. 14 (5) din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management pentru instituţiile publice de cultură de interes local al municipiului Bucureşti, "în cazul în care în urma analizării noului proiect de management depus, managerul nu a obţinut minim nota 7, autoritatea are obligaţia organizării unui concurs de proiecte de management cu respectarea prevederilor legale”, se arată în anunţ. 

Maia Morgenstern nu a vrut să comenteze retragerea de la evaluarea finală.

Maia Morgenstern s-a născut la 1 mai 1962, la Bucureşti. A urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, clasa profesorului Dem Rădulescu, pe care le-a absolvit în 1985. În 1989, a devenit actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat, iar din 1990 joacă şi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

În acelaşi an, a fost premiată de UNITER pentru rolul din ”Trilogia antică”, de Andrei Şerban, pentru cel mai bun rol feminin. În 1993, actriţa a fost recompensată cu Premiul Naţional ”Lucia Sturdza Bulandra” pentru rolul Haya, din ”Ghetto”, şi a primit trofeul Ursul de Argint la Berlin pentru rolul din filmul ”Balanţa”, în regia lui Lucian Pintilie. În anul 2004, a devenit societar de onoare al Teatrului Naţional Bucureşti.

Maia Morgenstern a primit ”Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler”, în Franţa, în 2012. În România, i-a fost acordat ordinul regal ”Nihil Sine Deo”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.