Maia Morgenstern, care este directorul Teatrului Evreiesc de Stat (TES), ce participă la campania UNITER ”Artiştii pentru Artişti” cu spectacolul ”Dibuk”, pe 29 martie, a fost desemnată ambasador al demersului social. Actriţa a transmis un mesaj prin care îndeamnă publicul să vadă spectacolele din campanie în aşa fel încât toţi să contribuie la ajutorarea marilor artişti aflaţi în dificultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul ”Dibuk”, scenariul şi regia Chris Simion-Mercurian, este programat miercuri, 29 martie, la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

"Susţin campania Artiştii pentru Artişti. Vă invit să vedeţi spectacolele de teatru care participă la campanie. În felul acesta vom contribui toţi la ajutorarea marilor artişti aflaţi în dificultate. Personal, m-am alăturat acestui demers dintotdeauna, pentru că eu cred în această cauză. Cred că artiştii noştri mari, artişti în vârstă, aflaţi în dificultate, au mare nevoie de susţinerea noastră, a tuturor", a spus actriţa desemnată mesager al demersului. 

În 2004, Maia Morgenstern făcea parte din spectacolul produs de UNITER "Lumea-ntreagă e o scenă, iar oamenii sunt doar actori", iar în 2013-2015, a participat la spectacolul-eveniment ”Clipe de viaţă”.

Până la finalul lunii, 21 de spectacole ale teatrelor din Bucureşti şi din ţară se joacă în beneficiul artiştilor aflaţi în dificultate.

Campania UNITER se desfăşoară de 16 ediţii. Anul trecut, suma de 91.200 lei, provenită din vânzarea de bilete şi donaţii, a fost baza financiară a suportului oferit artiştilor cu probleme de viaţă.

”Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, scenariu, regie şi teme muzicale Decebal Marin, se joacă pe 21 martie, la Teatrul de animaţie Ţăndărică Bucureşti.

”Fazanul”, de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, se joacă pe 25 martie, la Teatrul ”Nottara” Bucureşti.

”Nastasia”, un spectacol de Mihai Mălaimare, la Teatrul Masca Bucureşti, este programat pe 26 martie. În aceeaşi zi, ”Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike”, de Christopher Durang, regia Horia Suru, je joacă la Teatrul Mic Bucureşti.

”Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, este programat pe 27 martie, iar pe 29 martie, ”Degeţica”, după Hans Christian Andersen, adaptarea şi regia Aurel Mitran, Teatrul Excelsior Bucureşti.

Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Merlin” Timişoara, Teatrul Municipal ”Csíki Játékszín” Miercurea-Ciuc, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoşani, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania ”Liviu Rebreanu”, Teatrul ”Regina Maria”, Oradea, Teatrul ”Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul ”Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul ”Maria Filotti” Brăila, Teatrul ”Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” Galaţi, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul ”Anton Pann” Râmnicu-Vâlcea, Teatrul ”Aureliu Manea” Turda, Teatrul Municipal ”Bacovia” Bacău, Teatrul Naţional ”Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Municipal ”Matei Vişniec” Suceava, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania ”Tompa Miklós” s-au alăturat demersului UNITER. 

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în Fondul de Solidaritate Teatrală: în contul RO40RZBR0000060007801286, deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.