Mai multe publicaţii şi televiziuni străine semnalează existenţa unui misterios monolit în România, după ce structura din metal descoperită în deşertul din Utah (SUA) în urmă cu două săptămâni a dispărut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ABC News a scris: „Monolitul descoperit în Utah a dispărut misterios peste noapte, o structură similară a fost văzută în România”.

Oficialii americani au asigurat publicul că structura de 3,6 metri înălţime nu era extraterestră şi au anunţat sâmbătă că mai mulţi oameni care au ajuns la faţa locului au înlăturat obiectul care nu a fost revendicat de niciun artist şi pentru apariţia căruia nu există nicio o altă explicaţie oficială.

La scurt timp, un monolit similar ar fi apărut în nordul României. O structură din metal a fost văzută în apropiere de Piatra Neamţ. Mai mulţi oameni au publicat pe reţelele de socializare imagini cu aceasta.

Până luni seară, nimeni nu a revendicat amplasarea celor două.

Daily Mail a notat: „Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah - deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?”.

Publicaţia britanică a scris despre un stâlp triunghiular cu înălţime de aproximativ 4 metri apărut, fără explicaţie, joia trecută pe dealul Bâtca Doamnei de lângă Piatra Neamţ. 

Ca şi în cazul celui din Urtah, au fost făcute speculaţii cu privire la o farsă inspirată de romanul „2001: A Space Odyssey” lui Clarke, care a stat la baza filmului omonim al lui Stanley Kubrick.

New York Post a preluat informaţia publicată de britanici.

Originea structurii este, de asemenea, necunoscută de autorităţi. 

Rocsana Josanu, de la Direcţia judeţeană de Cultură Neamţ, a declarat că a fost începută o anchetă privind apariţia acesteia. „Se află pe o proprietate privată, dar încă nu ştim cui îi aparţine monolitul. Este într-o zonă protejată a unui sit arheologic. Înainte ca ceva să fie instalat acolo, este necesară permisiunea instituţiei noastre, care trebuie să fie aprobată de Ministerul Culturii”, a spus ea.

Sky News a preluat informaţia despre monolitul din apropiere de situl arheologic al cetăţii dacice Petrodava, la fel şi TMZ, The Sun, Mirror şi The Telegraph.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.