"Telecinemateca" revine la TVR 1 de marţi, 15 septembrie, programe consacrate cu sezoane noi, emisiuni pentru copii, sunt anunţate în grila de programe a postului TVR 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această toamnă, TVR 1 oferă telespectatorilor mai multe seri de film: în fiecare luni seara, vor fi filme de acţiune, ai căror protagonişti vor fi Angelina Jolie şi Antonio Banderas ("Original Sin"), Sharon Stone ("Cold Creek Manor"), Jason Statham şi Ray Liotta ("Revolver"), Demi Moore şi Viggo Mortensen ("G.I. Jane"), Nick Nolte şi Melanie Griffith ("Mulholland Falls").

Marţi seară, "Telecinemateca" revine pe principalul post al Televiziunii Române, cu filme de aventuri, de capă şi spadă sau western-uri spaghetti. Prima producţie sub genericul Telecinematecii va fi "Cei trei muşchetari" (Les Trois Mousquetaires - Franţa, 1961), ecranizare a unuia dintre cele mai citite romane ale lui Alexandre Dumas. 

Vineri, la "Filmul săptămânii", telespectatorii vor vedea "The Queen", cu Helen Mirren, comedia "Casanova", cu Heath Ledger, "Alatriste" cu Viggo Mortensen, "Războiul lui Logan" cu Chuck Norris sau "Bufniţa Cenuşie" cu Pierce Brosnan şi drama "Cântec de iubire" cu John Travolta şi Scarlett Johansson.

Sâmbăta, TVR 1 continuă să difuzeze cele mai populare filme româneşti: Seria "Mărgelatu" (cu Florin Piersic în rol principal): "Drumul oaselor" (1980), "Trandafirul Galben" (1982), "Misterele Bucureştilor" (1983), "Masca de Argint" (1985), "Colierul de turcoaze" (1986) şi "Totul se plăteşte" (1987); Seria Comisarilor (Sergiu Nicolaescu) ce include: "Cu mâinile curate" (1972), "Ultimul cartuş" (1973), "Un comisar acuză" (1974), "Revanşa" (1978), Duelul (1981).

Şi emisiunile de publicistică ale postului revin de la mijloc de septembrie cu sezoane noi. Astfel, miercuri seară, la TVR 1, a fost programată  „Adevăruri despre trecut”. Din 16 septembrie, în fiecare miercuri, de la 22.20, echipa coordonată de Raluca Rogojină va prezenta, timp de o oră, istorii mai mult sau mai puţin ştiute despre ce a însemnat viaţa românilor înainte de 1990. În prima ediţie, sunt amintite brandurile româneşti din perioada comunistă: de la Gerovital şi Polidin, la Bicicleta Pegas şi biscuiţii Eugenia, de la perdelele de Paşcani la îngheţata Polar şi vinul Murfatlar.

Joi seară, la TVR 1, va putea fi urmărită emisiunea „Dispăruţi fără urmă”, iar duminică, din 20 septembrie, de la ora 17.00, emisiunea „Exclusiv în România” cu Cristian Tabără.

Tot duminica, într-un nou sezon „Dosar România”, difuzat de la ora 18.00, realizatorii propun poveşti în „Dosar România”. Povestea unui inventator de avioane şi istoria Institutului Cantacuzino vor fi în premieră.

În fiecare zi a săptămânii, înainte de "Telejurnal" va fi difuzată emisiunea "Zi de zi, cu părintele Constantin Necula". 

Emisiunile "#creativ" şi "Fun urban" vor fi difuzate vineri seara, după Filmul săptămânii. 

Sâmbăta dimineaţa, la "1, 2, 3 şi afli tot ce vrei" este semnată de Irina Mohora. Tot sâmbăta, "Eu pot!" este o nouă emisiune difuzată de la ora 09.00.

Din octombrie, în serile de duminică, Iuliana Tudor revine cu la „Vedeta populară”. La TVR 1, tot în această toamnă mai putem urmări noi sezoane „Politică şi delicateţuri”, „Garantat 100%” - din octombrie, “Breaking Fake News”, „Levintza prezintă”.

De asemenea, cele mai importante competiţii şi evenimente din rugby şi handbal se văd în direct la TVR 1. Iar la "Replay", Marian Olaianos şi invitaţii lui va analiza fotbalul de ieri de azi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.