Mai mult de şase din zece români sărbătoresc Ziua Femeii, iar cadourile cel mai frecvent oferite sunt florile, preferinţele femeilor corespunzând, în mare parte, cu ceea ce primesc deja, respectiv flori, bijuterii, parfumuri, haine sau cosmetice, arată un studiu IRES.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit studiului ”Ziua Femeii - percepţii şi reprezentări” realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES, mai mult de şase din zece români sărbătoresc Ziua Femeii, iar opt din zece intervievaţi obişnuiesc să ofere cadouri cu ocazia acestei zilei. Cel mai frecvent, cadourile sunt cumpărate pentru soţii, iubite şi mame.

Acelaşi studiu mai arată că 85% din femei spun să primesc cadouri de 8 Martie, cel mai frecvent oferite fiind florile.

”Preferinţele femeilor în ceea ce priveşte cadourile primite cu ocazia zilei de 8 Martie corespund, în mare, cu ceea ce primesc deja; ele îşi doresc să le fie oferite flori, bijuterii, parfumuri, obiecte vestimentare, cosmetice”, potrivit studiului IRES.

De asemenea, opt din zece respondenţi cred că este nevoie de o zi specială pentru a sărbători femeile, iar o cincime dintre aceştia ar prefera ca şefii lor să fie femei.

Hărnicia, faptul că sunt muncitoare, frumuseţea, blândeţea, faptul că sunt înţelegătoare, tandreţea, bunătatea, sensibilitatea, gingăşia, delicateţea sunt identificate drept principale calităţi ale femeilor, în timp ce sunt apreciaţi pentru realism, simţul practic, hărnicia, puterea de muncă, siguranţa, stăpânirea de sine şi respectul faţă de femei, conform studiului.

În cazul disputelor în cuplu, aproximativ o treime dintre respondenţii căsătoriţi sau care trăiesc în uniune consensuală declară că femeia este cea care are ultimul cuvânt, iar aproximativ un sfert menţionează că bărbatul este cel care are ultimul cuvânt.

Majoritatea respondenţilor la acest studiu sunt mulţumiţi de viaţa de familie, de viaţa de cuplu, de cea socială şi de cea profesională. Satisfacţia cea mai ridicată este exprimată cu privire la viaţa de familie, iar procentul cel mai ridicat al nemulţumirilor este exprimat în privinţa vieţii sociale, mai arată studiul.

Studiul IRES a fost realizat în perioada 1-2 martie, pe un eşantion total de 1.515 de subiecţi cu vârsta de peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia adultă din România, marjă de eroare ±2,5%. Studiul a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.