Mai mult de 1,1 milioane de oameni au urmărit online spectacolele Teatrului Bulandra din săptămâna „Shakespeare”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 22 şi 23 aprilie, Teatrul Bulandra a difuzat filmul realizat în timpul repetiţiilor la spectacolul „Furtuna”, după William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei în 1979, şi înregistrarea spectacolului „Poveste de iarnă” (1994), în regia lui Alexandru Darie.

Săptămâna 27 aprilie - 3 mai este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu. Vor fi publicate fotografii, cronici, gânduri ale regizoarei sau ale celor cu care, aşa cum îi plăcea să spună, „a făcut echipă”.

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile bulandra.ro şi smartradio.ro.

Miercuri, de la ora 19.00 – „Patul lui Procust”, după Camil Petrescu (1995), vineri, de la ora 19.00 – „Petru”, după Vlad Zografi (1998), şi duminică, de la ora 19.00  – „Turandot”, după Carlo Gozzi (2000).

Cătălina Buzoianu a debutat la Teatrul „Bulandra” în anul 1975, cu spectacolul „Hedda Gabler”, după Ibsen. În acelaşi an, a pus în scenă şi „Interviu”, după Ecaterina Oproiu, o producţie care a rămas în istoria spectacologiei româneşti datorită adaptării inspirate a textului şi a interpretărilor de excepţie, din distribuţie făcând parte Gina Patrichi, Mariana Mihuţ, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu-Matei.

Regizoarea Cătălina Buzoianu a revenit la Teatrul „Bulandra” după anul 1985 şi a lucrat aici până în anul 2006, când s-a pensionat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.