Magnatul media american Sumner Redstone, care a creat din lanţul de cinematografe familiale un imperiu care include CBS şi Viacom, a murit marţi seară la vârsta de 97 de ani, a anunţat miercuri National Amusements, holdingul familial, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a rămas preşedinte al Consiliului de administraţie al CBS şi Viacom până în 2016, când, cu o sănătate în declin, a renunţat în contextul unei lupte pentru putere între familia sa, acţionarul majoritar, şi managerii celor două societăţi.

Viacom şi CBS s-au regrupat de la sfârşitul lui 2019 într-o societate care a administrat canalele de televiziune CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon sau Showtime, studiourile Paramount şi Miramax, precum şi casa de editură Simon & Schuster.

Noua societate figurează cu Disney, Time Warner sau 21st Century Fox printre cele mai importante companii americane de televiziune şi cinema. 

Născut Sumner Murray Rothstein pe 27 mai 1923 la Boston (numele de familie, de origine evreiască, a fost schimbat în Redstone în 1940), era absolvent de Harvard şi a fost în serviciul armatei americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

El s-a alăturat în 1954 unei societăţi create de tatăl său, pe care a redenumit-o National Amusements şi a lucrat mult pentru a o transforma în cea mai importantă din Statele Unite, contribuind în special la popularizarea multiplexurilor. 

După ce a supravieţuit miraculos unui incendiu în 1979, el a condus în anii 1980 şi 1990 lupte memorabile pentru a controla studiourile de cinema Paramount, apoi trusturile de televiziune Viacom (proprietar al MTV) şi CBS.                

Viacom a absorbit CBS în 2000, înainte ca societăţile să se separe din nou în 2006.            

Căsătorit şi divorţat de două ori, Sumner Redstone are doi copii: Brent, cu care a rupt legăturile în 2007, şi Shari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.