Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va expune lucrări de pictură, din 16 noiembrie, în foaierele Sălii Studio de la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti. Expoziţia „Simfonia culorilor” va fi deschisă până în ianuarie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cei peste 60 de ani de carieră, Gheorghe Zamfir a revoluţionat arta naiului dar a publicat şi poveşti, versuri, eseuri şi o carte autobiografică şi şi-a expus picturile în ţară şi în străinătate.

"Pictura mea reprezintă un sunet în culoare, este mai mult o pictură muzicală, dacă aş putea să-i spun aşa. Este o pictură de culoare intensă care exprimă sonate, simfonii, rapsodii şi aşa mai departe. Culorile mele sunt evocative, în sensul în care ele îndrăznesc să reprezinte o parte a sunetului transpus în culoare. Nu mă consider un real pictor, pentru că nu am şcoli, de aceea nici nu vorbesc prea des despre această latură, dar cred că nu e drept să vă ascund această pasiune. Expresia este ceea ce suntem în adâncurile noastre. Expresia ne ajută să ne definim şi să dăm din preaplinul nostru către cei de lângă noi sau către cei cu care ne întâlnim! Când nu ajunge cuvântul, îi dăruieşti un cântec, când nici muzica parcă nu este de ajuns, pui culorile pe pânză şi-ţi arăţi sufletul întregii lumi!  Iată culorile sufletului meu!”, spune Gheorghe Zamfir. 

Vernisajul acestei expoziţii va avea loc miercuri, 16 noiembrie, la ora 18.30, în foaierele de la etajul 1 ale Sălii Studio a TNB. Prezintă criticul de artă Pavel Şuşară.

Expoziţia va putea fi vizitată zilnic între orele 11.00-18.00.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.