„Lumea în armonie”, filmul Festivalului Internaţional „George Enescu” 2019, este disponibil online începând de joi, pe site-ul festivalenescu.ro şi pe contul de YouTube al evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul realizat de Paradigma Film a avut premiera internaţională pe 19 octombrie 2020, la Medici TV, cel mai important canal de muzică simfonică din lume, iar acum poate fi urmărit gratuit, cu subtitrare în limba română sau engleză, pe festivalenescu.ro şi pe YouTube.

Festivalul Internaţional „George Enescu” a atras constant la Bucureşti, încă de la prima sa ediţie, din 1958, cele mai mari nume ale muzicii simfonice internaţionale.

Ediţia de anul trecut, a XXIV-a, a fost cea mai extinsă de până acum - prezentând 84 de concerte şi 2.500 de artişti de talie mondială din peste 50 de ţări, pe durata a 23 de zile - şi prima care s-a desfăşurat la nivel internaţional, în oraşe ca Berlin, Florenţa, Liège, Toronto şi Montreal.

Documentarul surprinde nu numai desfăşurarea amplă şi atmosfera festivalului, dar şi reflecţiile unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, ca Joyce DiDonato, Mitsuko Uchida, Evgeny Kissin, Vladimir Jurowski, Vasily Petrenko, Fabio Luisi, Elisabeth Leonskaja, Yuja Wang pe marginea ideii că - într-o lume din care acordul pare să fi dispărut - Festivalul „George Enescu” poate reuşi să restabilească, măcar pentru un timp, ceva din armonia pierdută a lumii, prin forţa vindecătoare a muzicii.

În viziunea artiştilor prezenţi la ediţia din 2019, festivalul reprezintă o sărbătoare a modului în care moştenirea culturală a lui Enescu ne leagă profund de umanitatea noastră, făcându-ne mai buni ca oameni şi ca societate, şi o sursă de inspiraţie evocată de Vladimir Jurowski: „Umanismul lui Enescu şi atitudinea sa umanitară, nu doar ca muzician, ci şi ca om, ca cetăţean al lumii - cetăţean al ţării sale şi totodată cetăţean al lumii - ne ajută astăzi să găsim speranţă în această lume austeră şi întunecată în care trăim”.

Documentarul poate fi urmărit în continuare şi pe platforma online Medici TV, unde poate fi vizionat gratuit, cu crearea unui cont de utilizator pentru care sunt necesare o adresă de email şi o parolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.