Muzeul Naţional de Artă Contemporană a anunţat că 443 de dosare depuse de artişti în cadrul procedurii de achiziţii de opere pentru care este alocată suma de 2 milioane de lei au fost validate de comisia tehnică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 443 de artişti au oferit spre cumpărare 2.600 de lucrări, în valoare totală de 47.822.000 de lei.

„Mulţumim tuturor celor care au făcut efortul de a se conforma cerinţelor impuse de metodologia achiziţiilor publice şi au depus documentaţia conform şi la timp”, a transmis muzeul într-un mesaj publicat pe Facebook.

Activităţile juriului şi ale comisiei de negociere se vor desfăşura conform calendarului, până la comunicarea publică a listei lucrărilor achiziţionate.

Artiştii vizuali originari din România, activi pe scena de artă contemporană, în ţară sau în străinătate, indiferent de mediul în care lucrează, au putut depune până pe 30 septembrie oferte în cadrul apelului de achiziţii de opere de artă deschis de Muzeul Naţional de Artă Contemporană, pentru care Ministerul Culturii a alocat 2 milioane de lei. 

Aceasta va fi prima procedură de achiziţie publică de artă contemporană în decurs de 12 ani.

Conform calendarului selecţiei competitive, la finalul lunii noiembrie va fi anunţată selecţia lucrărilor de artă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.